Две българчета, попаднали при американско семейство, което се е отнасяло жестоко

...
Две българчета, попаднали при американско семейство, което се е отнасяло жестоко
Коментари Харесай

Осиновени в САЩ български момичета са били малтретирани, вече са в безопасност

Две българчета, попаднали при американско семейство, което се е отнасяло грубо с тях, са били открити от полицейските управляващи в градчето Шенън в щата Мисури и са изведени отвън рисковата среда.

Двете девойки са били осиновени и са живели при семейството на Марк и Мелиса Макгрегър, които са имали общо 10 деца. Родителите са лишавали децата редовно от храна и са ги гледали в стая с бетонен под, без възглавници, наказвайки ги постоянно. Медицинските прегледи са открили, че децата са в занемарено здравословно положение поради неналичието на хигиена и недохранването. 

Във връзка с оповестената в медиите информация за измъчвани в щата Мисури деца от български генезис, осиновени от американски жители, генералното ни консулство на България в Чикаго е направило незабавни инспекции и осведоми, че децата са настанени на безвредно място, под закрилата на шерифския офис на окръг Шенън, в щата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Момичетата са в положително положение, направено им е цялостно здравно проучване, което не е открило пострадвания и съществени болести. Родителите са задържани от полицията на град Съмърсвил на 8 юли тази година, след което казусът е бил предаден по подготвеност на шерифската работа на Шенън.

Генералното консулство е в непрекъснат контакт с управляващите и оказва цялостно административно подпомагане по случая.

56-годишният Марк Макгрегър и 40-годишната Мелиса Макгрегър имат осем биологични деца и двете осиновени - преди към 7 година близначки от България. Едната от тях била открита от комшия преди месец на открито мръсна, гладна и с кървящи крайници, оповестиха локални медии.

Родителите са упрекнати в малтретиране на деца. След първичния арест са пуснати на независимост под гаранция от 100 000 $, а делото против тях е планувано за по-късно този месец.

Всичките им 10 деца са под закрилата на управляващите. 

" Това е един изключително противен случай, който хвърля сянка върху доста други позитивни случаи на осиновяване на български деца в Съединени американски щати ", съобщи генералният консул на България в Съединени американски щати Иван Анчев пред Нова телевизия. " Още в границите на работния ден се свързахме с способените управляващи, в тази ситуация с шерифския офис в окръг Шенън на щата Мисури. Разговаряхме персонално с шериф Дарън Браули. Той ни осведоми в детайли за обстановката ", сподели още той.

" Това, което разбираме от източници, е, че тези хора са желали децата им да бъдат обучавани във форма " домашно обучение ". Не знаем какво са работили родителите. Децата са карани да четат книги с религиозно наличие, само че дали това е обвързвано с повода за положението им, още не знаем ", разяснява Анчев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР